La Fira d’Artés recupera el format presencial

L’organització confia recuperar el caràcter multitudinari de l’històric certamen després de dos anys d’excepcionalitat degut a la pandèmia

La fira d’Artés tornarà a omplir els carrers del municipi d’activitat firal i cultural durant el cap de setmana del 23 i 24 d’abril. Després de dos anys d’obligat parèntesi degut a la pandèmia – el 2020 es va haver de suspendre i el 2021 es va fer una edició virtual-, la comissió organitzadora està ultimant els detalls de la programació d’enguany.

Com és habitual, la fira tindrà en el sector de l’automoció i la maquinària agrícola i industrial els seus majors reclams, si bé hi haurà expositors d’altres àmbits que reforçaran el seu caràcter multisectorial. En paral·lel hi haurà tota mena d’activitats culturals que dissabte conviuran amb l’activitat de Sant Jordi, que ampliarà les propostes culturals de la jornada. Com és habitual tot el recinte firal i altres punts d’interès d’Artés es podran recórrer amb el Tren de Fira, una iniciativa de la Unió de Botiguers d’Artés (UBA).

Digitalització de l’activitat firal

L’aposta per a la digitalització iniciada en la passada edició de la fira es manté, de manera que els participants comptaran amb una doble plataforma promocional. D’aquesta manera,  a banda d’exposar el seu producte als carrers, els expositors que ho desitgin ho podran fer també en un estand virtual al web fira.artes.cat.

L’organització confia que, malgrat el contratemps i les dificultats que han suposat per a molts la pandèmia, la fira d’Artés pugui recuperar la seva esplendor i continuar consolidant-se com una de les més multitudinàries del Bages. En aquest sentit, agraeixen més que mai la confiança de les desenes d’expositors que ja han confirmat que tornaran a la fira.

Activitats paral·leles

Enguany un altre dels aspectes a destacar és la consolidació de l’espai destinat a la sobirania alimentària. A parer de la comissió, el retorn a la terra i a les formes de vida més sostenibles  és gairebé una obligació en un context d’emergència climàtica i de defensa de drets. Enguany,  s’amplia l’aposta, amb una mirada àmplia des de les sobiranies i l’economia social i solidària. Se celebrarà a la plaça de l’església, on també hi haurà la 5a Fira de la Cervesa Artesana.

Una altra de les activitats que creix és la de l’automoció antiga. En una iniciativa de l’Associació d’Empresaris del Polígon d’Artés (AEPA), diumenge el polígon acollirà una trobada de cotxes clàssics, gràcies a la col·laboració del Clàssic Motor Club del Bages. Així mateix, torna la ja històrica trobada de motos antigues amb aficionats del Bages i el Lluçanès amb la col·laboració del Moto Club Manresa. Tot plegat reforça el pes d’aquest sector en un certamen que, als seus inicis (1961), estava dedicat exclusivament al vehicle d’ocasió, i duia el nom de Fira del Vehicle Usat.

 

La 61a Fira ja té cartell anunciador

El cartell anunciador de la fira d’Artés és una creació de Rubén Lucas, veí de Múrcia que ha resultat guanyador del concurs de cartells. El seu cartell es titula “A” d’Artés i mostra diferents elements característics del poble i de la seva fira. El segon premi ha estat per l’obra “El Mosaic de la Fira”, de Roser Fontseca, veïna d’Artés. I el tercer premi ha estat per “On la terra s’inspira”, creat per Beatriz Segura, de Castellbell i el Vilar.

Pel que fa a la categoria infantil, els guanyadors han sigut Oriol Marsiñach, Òria Trullàs i Júlia Gálvez. Tots tres van recollir els premis el passat dijous de mans de l’alcalde, Enric Forcada.